Planlæg måltiderne og undgå madspild

Flere hundrede tusinde tons spiseligt mad bliver smidt ud hvert år. Det koster mange penge og er en stor belastning på miljøet. Som forbrugere står vi med en stor del af ansvaret. Læs med her og få tips til, hvordan du kan nedsætte mængden af madspild i din husstand.

Gør det nemt med måltidskasser

Med planlægning af måltiderne kan du også nedsætte dit madspild gevaldigt. Her er måltidskasser en rigtig god løsning. På den måde slipper du for at købe ind på må og få. Der er nemlig andre, der har valgt, sammensat og afmålt ingredienserne for dig. Du kan vælge din næste måltidskasse via linket her.

Opbevar fødevarerne korrekt

Ofte ryger maden i skraldespanden, fordi vi ikke har styr på opbevaringen. Det kan f.eks. være ved at bruge emballage, der ikke er lavet til fødevarer. Eller lægge grøntsager sammen, som ikke bør komme i berøring med hinanden. Mange kommer også til at indstille køleskabet for koldt, så de bagerste varer fryser til.

Det er smart at sætte sig ind i korrekt opbevaring. Grøntsager som kål, gulerødder og spinat skal f.eks. opbevares i køleskabet. Derimod skal tomater og avokado ikke opbevares koldt.

Skab system i fryseren

Det er let at glemme, hvad man har liggende i fryseren. Det gælder især for de store kummefrysere. Så ender det med, at maden ligger der i årevis og ender i skraldespanden. Sørg derfor for at notere, hvad du fryser ned og hvornår. Med overskuelighed i fryseren har du nem adgang til de gode rester og frostvarer.


  • Categories: