Amerikansk Rock i sin reneste Form – Melissa Etheridge på scenen

Melissa Etheridge har længe været kendt som en kunstner, der producerer musik, der passer til kernen af, hvad mange betragter “Amerikansk Rock and Roll.” Hendes stil kombinerer folkemusik, blues, rock and roll og sviende guitar melodier, der skæres til sjælen. Hendes omfattende stil har fanget hjerter og ører af millioner af fans, og Etheridge vender tilbage til scenen i sommeren 2006. Et kig på hendes liv vil i det mindste delvis forklare, hvordan hendes stil kom til at være.

Tidligt liv

Etheridge blev født i Leavenworth, Kansas den 29 maj 1961. Hun næsten øjeblikkeligt blev involveret med musik, som hun lærte at spille guitar i en alder af otte og begyndte at skrive musik kort tid derefter. Hun spillede i en række lokale bands gennem sin teen-age år og blev optaget i prestigefyldte Berklee College of Music i Boston efter high school.

Etheridge boede på Berklee for kun et år, og hun droppede ud for at spille i og omkring Boston i en tid før at gøre sin vej til det sydlige Californien i begyndelsen af 1980 ‘ erne. Hun tilbragte sin tid producerer demobånd, og blev opdaget af Bill Leopold, der fik hendes konstant arbejde ved en række koncerter i Los Angeles-området.

Karriere højdepunkter

Etheridges regelmæssige optrædener på Executive Suite i Long Beach fik hende bemærket af pladeselskaber, og hendes talent førte til en budkrig mellem A & M, Capitol, EMI og Warner Bros. Etheridge i sidste ende besluttede at underskrive med Island Records, og hun begyndte straks at producere albums.

Hendes første studie arbejde, med titlen Melissa Etheridge, fik tildelt multiplatinum og fire singler udgivet fra dette arbejde kravlet ind i Billboard charts. Hendes anden udgivelse, modige og skøre, fik så højt som nummer 22 på albummet diagrammer og havde tre singler tjene steder i Billboard charts.

Siden da, Etheridge har udgivet syv efterfølgende albums, med to mere, ja jeg er i 1993 og din lille hemmelighed i 1995 gik multi platin. I alt Etheridge’s albums har solgt over 27 millioner eksemplarer på verdensplan, og hendes musik er så genkendelige som enhver kunstner i hendes æra.

Personlige årsager

Etheridge er kun lidt mindre kendt for hendes personlige årsager, da hun for sin musik. Måske var hendes mest berømte “sag” hendes modige beslutning om at afsløre hendes homoseksualitet under præsident Clintons indvielsen ceremonier i 1993. Siden da, hun har været en ivrig fortaler for homoseksuelles rettigheder, og er så genkendelige som enhver stjerne for denne sag i verden.

Etheridge har også udført utallige fordele, herunder sådanne årsager som orkanen Katrina relief, det amerikanske Røde Kors og Frelsens hær. Etheridge er kendt for at give hende tid, penge, talenter og platform som en stjerne til at bringe opmærksomhed på de årsager, som hun mener, uanset hvordan kontroversielle.

Denne tapperhed har kun styrket hendes stående med hendes fans og musikelskere ens, og det taler til arten af hendes musikalske stil – ærlig, åben, inderlig og oprigtig. Hun vil uden tvivl fortsætte med at udføre sine årsager, og hun er sikker på at bringe en skare, hvor hun vises.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.